Spora Bahane Yok!
BAHANELERE YER YOK ÇÜNKÜ SPORA BAHANE YOK!
- Spor yapmaya zamanım yok.
- Spora gitmek için, trafikte kalmak istemiyorum.
- Spor yapmak için bütçem elvermiyor.
- Kilo aldım ama nerden başlayacağımı bilemiyorum…
- Sporu seviyorum, evde bile yapmak istiyorum ama nasıl?
Kişilerin sporla buluşamamalarındaki ortak bahaneler genellikle benzer. Hepimiz bir bireyiz, herkesin kendi karakteristik özellikleri, kendi yaşam alanları var. Kimi insan sporsuz yaşayamazken, kimisi spor yapmamak için binbir çeşit bahane bulabiliyor, kimisi gerçekten spora vakit ayırabilmek için elinden geleni yapıyor.
Spor yapmak demek, sadece vücudumuzun muhteşem görünmesi demek değil, asıl olan vücut direncimizin arttırarak hastalıklara ya da ilerki yaşlarda karşılaşabileceğimiz olası kronik rahatsızlıklara karşı savaşabilmemiz demek. En önemlisi de bu değil mi? O halde, ben bugün sizlere herşeyi ve herkesi bir kenara bırakıp, evinizde sağlık için spor yapabileceğiniz bir-iki küçük tüyo vermek istiyorum. Böylelikle, vücudunuzun direncini arttırabilir, beden kalitenize katkıda bulanabilirsiniz.
Evde spor yapmak için, elinizde olması gereken bir kaç küçük materyal var. Yarım ya da 1 kiloluk dambıl. Eğer dambıl yok ise, 1 lt.’lik su şişelerine su doldurabilirsiniz :) Elastik bant, sandalye, minik top. Hiçbiri yok diyenler sanmayın ki sporsuz kalacaksınız, hayır vazgeçmek yok. En önemlisi mental olarak kendinizi bu başlangıca hazırlamanız. Çünkü sporda ki en büyük iki materyal zihin ve beden! Aklınız istediği, bedeniniz onun komutlarına uyduğu her yerde sporlu yani sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.
Evet hazırız ama hangi hareketleri yapacağız şimdi diyorsanız, hiç merak etmeyin sizler için harika egzersiz programları hazırladım. Hepsi Ebru Karaduman Youtube kanalımda! Bedeninizi sporun gücü ile enerjinize enerji katacak ve tüm bahaneler toz olup uçacak. Düzenli egzersiz yapmanın 10 altın kuralını sizlere aktarıyorum;
- Parlak Bir Cilt
- İyi Bir Duruş
- Ağrı ve Sızılarda Azalma
- Vücut Kompozisyonunda İyileşme
- Mutluluk
- Kilo Kontrolü
- Daha Fazla Enerji
- Daha Az Stres
- Sosyalleşmek
- Uyku Kalitesi